Rakknivar

Vill du raka dig som en expert ska du satsa på en rakkniv och lägga undan din rakhyvel. Att välja en rakkniv vid din rakning gör att du göra rakningen till perfektion och när du väl har bemästrat tekniken är rakkniven mer skonsam mot huden än vad hyveln är. Rakning med kniv är ett hantverk där det inte bara handlar om att skrapa bort skägget så snabbt som möjligt. Rakning med kniv är en ceremoni och en livsstil. Det innebär att du ska välja den rakkniv som passar bäst till just din mustasch eller ditt skägg och att underhålla och sköta om din rakkniv.

Hos oss på Gents hittar du ett stort utbud av olika rakknivar i flera designer och med olika egenskaper. Inför ditt köp av rakkniv står du inför flera val och vi vet att det inte är det lättaste beslutet att ta. Vi har därför skrivit en utförlig artikel där du hittar förklaringar till de olika knivarnas egenskaper och detaljer, vad fasta och utbytbara blad egentligen betyder och vilket som passar dig bäst. Du hittar artikeln här.

När du har köpt din rakkniv är det viktigt att du tar hand om den mellan rakningarna. Din rakkniv behöver slipas för att behålla vassheten och i vårt sortiment hittar du effektiva slipstenar som hjälper dig vid slipning av kniven. Förvaringen är A och O för att knivens livslängd ska hålla. Förvara den i ett anpassat ställ för rakknivar för att undvika onödiga slitskador.