Rakproblem

Att skydda din hud med anpassade och vårdande produkter inte bara efter rakning utan även innan och under kan göra mirakel för den känsliga och lättirriterade huden.

Ett problem som är vanligt förekommande är inåtväxta skäggstrån. Hos oss hittar du produkter som hjälper till att motverka inåtväxta hårstrån, eller skäggfinnar som de också kan kallas för, och samtidigt bygger upp ett skydd för huden. Det är helt enkelt hårstrån som inte lyckats tränga ut genom huden ordentligt och därför växer inåt. Detta kan skapa inflammationer i hårsäckarna och orsaka smärta. Har du ändå, trots behandling, fått strån som växer inåt kan du använda dig av en pincett för att försiktigt dra ut dem.

Ett annat vanligt rakproblem som uppstår direkt efter rakning är rakbränna, en svidande och brännande känsla som uppstår i huden. Detta kan bero på att din hyvel är slö eller att du har känslig hy. För att minska friktionen mellan din hud och hyveln bör du använda ett bra raklödder samt en vass hyvel. Om brännan redan har uppstått finns det effektiva produkter för att dämpa och produkterna kommer anpassade för alla hudtyper. Tänk på att alltid använda en aftershave splash eller balm som verkar lugnande på huden, hjälper porerna att dra ihop sig och ger det perfekta avslutet av varje rakning.