Händer och naglar 

Ditt handslag säger mycket om dig. En död fisk eller kraftig handsvett är två handslag vi alla upplevt och skapas oss en uppfattning om personen som haft det. Ge ett stadigt handslag och ge ett positivt intryck direkt med snygga händer. 

DSC_2751

handvård

Det första många lägger märke till är dina händer. Se till att de är rena, fräscha och med välklippta naglar. Det är lättast att göra vid händer och naglar direkt efter duschen då både naglar och nagelband är mjuka.

Börja med att göra rent under naglarna med en böjd metallfil innan du klipper dem med en nagelklippare. En nagelklippare är enklare att använda och styra än en sax, och man kan klippa båda händernas naglar med den.

Lämna en smal vit nagelkant utanför fingertoppen. Fila denna kant med en sandpappersfil tills den blir jämn. Blöt sedan händerna i varmt tvålvatten i fem minuter så att huden blir mjuk och du kan skjuta tillbaka nagelbanden med en nagelbandspinne. Använd inte något hårt instrument för att skjuta tillbaka nagelbanden, då det kan skada nagelns tillväxtzon. Nagelbanden skyddar denna zon, så du ska inte ta bort dem, bara hålla dem på plats vid nagelbasen.

manikyrset

Smörj sedan in handkräm över naglar, fingrar och resten av händerna. Massera extra noga med cirklande rörelser i handflatan närmast fingrarna där man lättast får förhårdnader. En bra handkräm förebygger valkar innan de har hunnit bildas. 

Bäst i Test - Handkräm