3 raktips för resan

När du är på resa måste rakningen gå snabbt och enkelt och sakerna får inte ta för mycket plats. Här är lite tips som kan göra tillvaron på språng lite mer praktisk och du inte behöver göra avkall på dina rakningsrutiner.

travelg_1

tillbehör och travel size-produkter

Att du parkerat dig på hotellrummet och har ditt liv nedstoppat i handbagaget behöver inte betyda att du inte kan raka dig som hemma. Tillhör du Gilletteanvändarna och vill ha med minimalt med prylar så är Prorasos små burkar med rakskum i resestorlek det perfekta valet. Inte bara formatet är praktisk, det är dessutom ett skum som är märkbart krämigare och tjockare än det vanliga rakskum du hittar i butikerna. På så sätt får du optimalt skydd och ändå går det snabbt och lätt, bara spraya ur burken som vanligt.

Har du däremot vant dig vid de mer traditionella ritualerna med rakkräm, borste med mera och tycker allt detta blir för bökigt och tar för stor plats, så bör du satsa på Prorasos praktiska Shave Travel Kit, med allt du behöver i behändigt travel size-storlek. Lådan innehåller en mindre tub med rakkräm, en minivariant av deras tåliga rakborste i vildsvinshår, en liten flaska med after shave balm samt en miniburk med pre shave kräm - allt i ett format som gör att du lätt kan slänga ner dem lösa i necessären utan att de tar onödig plats. Med det här kitet kan du njuta av precis samma rakrutin som hemma framför badrumsspegeln. Perfekt för dig som använder säkerhetshyvel och rakkniv men även att rekommendera för dig som kör flerbladshyvel och vill ha ut mer av rakningen. För den som kör med raktvål finns Edwin Jaggers praktiska tvålar i resestorlek förpackade i behändiga och hygieniska plastburkar med lock.

rakhyvlar och borstar i reseformat

Det för oss osökt in på rakverktygen. Vill du ha med sig en mer avancerad rakborste finns det utmärkta reserakborstar från Edwin Jagger och Truefitt & Hill med monterbara handtag och med syntethår, som torkar snabbare än grävling. Det finns även praktiska, eleganta varianter av hyvlar som är idealiska för necessären (och hyvlarna är inte sällan det som tar störst plats). För anhängare av flerbladshyveln är det ett måste att testa Sailor's Mach3 reserakhyvel paketerad i ett tjusigt litet brunt läderfodral som även skyddar bladen och med ett litet skaft i krom som trots dess lilla storlek faktiskt känns tyngre och mer stabilt än de normala hyvlarna. Hyveln finns också i ett kombinationspaket, reserakkitet Carry On, tillsammans med Prorasos ovannämnda travel size-låda med raktillbehör till ett förmånligt pris.

För dig som använder den klassiska säkerhetshyveln har tyska Merkur tagit fram trevliga hopmonterbara minihyvlar i läderetui, en verkligt kompakt tredelad version förpackad i ett litet svart läderfodral och ett något större med med plats för ett helt paket med blad. Skruva ihop delarna och vips - du har en behändig liten säkerhetshyvel i krom och stål. 

fodral och förvaring

Vill du ändå ha med dig din vanliga säkerhetshyvel eller rakkniv hemifrån finns det snygga fodral i läder till båda varianterna. Benjamin Barbers läderfodral för säkerhetshyvel är en prisvärdig och läcker accessoar som dels förhindrar att väta från hyveln sprids i necessären dels skyddar huvud och blad. Eller varför inte göra det så enkelt som möjligt och prova Sailor's nätta skydd i buffelläder för hyvelns huvud. Vad gäller rakknivar eller shavetter är Dovos eller Giesen & Forsthoffs läderfodral lika snygga som oumbärliga på resan som förvaring för ditt rakverktyg.   

Att tänka på: det är naturligtvis upp till dig hur mycket tid du vill offra på rakningens olika moment när du är på resande fot, men vad som bör ingå i din arsenal är de grundläggande tre stegen raklödder, rakverktyg och en återfuktande after shave balm. På det klarar du dig långt. Och du - glöm inte alunstiftet om olyckan är framme; det tar ingen plats och kommer i en praktiskt portabelt plaströr. 

SE VÅRA RESEFÖRPACKNINGAR

Bonus tips: Vill du hellre ha något som du inte behöver ha med dig hem igen, bör du ta en närmare titt på dessa engångshyvlar från Truefitt & Hill. Snygga, stilrena och ger såklart en nära rakning.