Skum, Tvål, Balm etc

Oavsett om du är ute efter ett renrakat ansikte eller ett vältrimmat, friserat skägg är det viktigt att du tar hand om hud och hår vid rakning och trimning. Huden såväl som själva skägget behöver vårdas. När du tvättar ditt skägg eller din mustasch med produkter som är speciellt gjorda för skägg- och hudvård får du ett mjukare och mer lätthanterligt resultat. Rakoljor kommer i olika dofter och produkten masseras in i skägget innan rakningen för att göra skägget mjukare och förbereda huden för rakningen.

En anpassad raktvål eller rakkräm appliceras därefter på området som ska rakas. Använder du rakskum eller raktvål ser du till att produkten löddrar ordentligt vid applicering. Du får en nära rakning med en produkt som samtidigt vårdar och återfuktar din hud. Har du en mindre kraftig skäggväxt rekommenderar vi att du använder rakskum, och vid en kraftigare skäggväxt använder du rakgel. Tänk på att använda rakskum, raktvål och rakgel på våt skäggväxt för det bästa resultatet.

För att komplettera rakningen krävs en bra efterbehandling. Pre-shave oljor passar utmärkt om du har känslig hy eller grov skäggväxt. Oljorna innehåller välgörande antioxidanter och de verkar läkande på den irriterade huden. Även en aftershave balm lindrar besvär som irritationer efter rakningen.

Avsluta med en härlig aftershave med härlig doft och för att bevara den fräscha, nyrakade känslan länge. I vårt sortiment hittar du aftershaves med lätta och fräscha dofter av citrus såväl som lite tyngre dofter av sandelträ och ceder.