Rekommenderad
Merkur Razor Progress
Merkur Razor Progress
Merkur Razor Progress

Merkur Säkerhetshyvel Progress

579 kr
Art. nr. 976
Lagerstatus I lager
Varumärke Merkur

Ställbar säkerhetshyvel från tyska Merkur. Tack vare det justerbara systemet kan man ställa vinkeln på rakbladshuvudet i fem olika nivåer. Tillverkad i stål med handarbetad högglanspolerad kromfinish. Kraftig och pålitlig design gjord för att användas hela livet. Denna hyvel är en av de produkter som genomgående fått allra högst kundbetyg i Gents sortiment. Den har alla de kvaliteter som tillkommer en Merkurhyvel (fantastisk rakning, billiga rakblad, gediget hantverk) och ger en utomordentligt nära och fin rakning.

Gents rekommenderar denna produkt för att: Denna hyvel är en av de produkter som genomgående fått allra högst kundbetyg i Gents sortiment. Den har alla de kvaliteter som tillkommer en Merkurhyvel (fantastisk rakning, billiga rakblad, gediget hantverk) och den är dessutom ställbar. Hyveln ger en utomordentligt nära och fin rakning.

Till denna hyvel ska du använda dubbelsidiga rakblad. Ett dubbelblad varar upp till tre gånger så länge som vanliga rakblad med flerbladssystem som Mach3. Har du grov skäggväxt rekommenderas Derby eller Rijk, eller japanska Feather som är vassast. Ju vassare blad, ju lättare ska du vara på handen.

Specifikationer:

Vikt: 91 g
Längd: 8,9 cm
Bredd: 4,1 cm
Handtag diameter: 1,6 cm

Så här använder du produkten:

För att sätta i blad skruvar du i botten på handtaget, varefter huvudets topp åker upp som du därefter plockar av. Bottenplattan är fastmonterad i skaftet vilket gör hanteringen enkel och smidig. Efter att du placerat bladet på bottenplattan trär du på toppen och skruvar på skaftet i andra riktningen.

Innan du rakar dig med en hyvel, se till att huden är fuktad och att porerna öppnat sig, förslagsvis genom att du först tar en dusch. Använd gärna en pre-shave och applicera därefter ett bra lödder från en rakkräm eller en raktvål som du jobbar upp med varmt vatten.

Sträck ut huden med din fria hand så att huden är slät och luta sedan hyveln med en vinkel på cirka 30 grader mot din hud. Tryck inte utan låt istället huvudets tyngd och de vassa bladen göra jobbet när du för den över huden. Avsluta efteråt med en härlig after shave alternativt återfukta med en after shave balm.

Skulle olyckan vara framme och ett smärre blodbad ett faktum? Oroa dig inte, med ett alunstift löser du problemet på ett par sekunder. Fukta toppen av stiftet, för försiktigt över såret och du slipper gå runt med pappersbitar i ansiktet! 

Kunder har även köpt

Kundbetyg

4.7
61

Lämna omdöme

Vad tycker andra?

Mycket nöjd! Sparar huden och ger en rakning som håller hela dagen.

Köpte produkten
0 Gilla

Helt fantastisk ,vi är 2 som använder den bra med inställningar eftersom vi använder olika .

Köpte produkten
0 Gilla

Mycket bra hyvel, hög kvalitet och är lättanvänd.

Köpte produkten
0 Gilla

Mycket bra hyvel, hög kvalitet och är lättanvänd.

Köpte produkten
0 Gilla

Älskar verkligen känslan i handen. Men, jag får inte till någon bra kombination av inställning och rakblad.
Jag har testat alla lägen utom läge 1, och min hud har inte varit riktigt nöjd.
Men, den är otroligt bekväm att jobba med, och jag vill verkligen få till det.
Jag kör vidare, tror dock inte att det är en nybörjarhyvel.

Köpte produkten
1 Gilla

Mycket bra med ställbara blad. Har inte skurit mig en enda gång.

Köpte produkten
0 Gilla

Grym hyvel. Aldrig mer flerbladshyvlar.

Köpte produkten
0 Gilla

Bra. Tycker dock att det är lite svårt att få bladet helt rakt. Verkar vara ett problem med alla Merkurhyvlar.

Köpte produkten
2 Gilla

Super bra och nära rakning. Dock får man känna sig fram till rätt inställning då siffrorna på inställningsreglaget syns väldigt dåligt.

Köpte produkten
1 Gilla

Gedigen, ganska tung hyvel med reglerbart blad, bra för oss som lätt får skärsår. Dock lite oklart hur reglaget fungerar, man får prova sig fram. Jag använder även Mercurs rakblad som hör till ett av de bästa fabrikaten enligt mig.

Köpte produkten
0 Gilla

Uppgraderade från en Merkur 34c och det var det bästa köp jag gjort på länge. Kommer mycket närmare huden med denna.

Köpte produkten
0 Gilla

bra. Saknade dock en instruktion om hur huvudet skal vändas.

Köpte produkten
0 Gilla

Hade en sailor säkerhetshyvel utan inställningsmöjligheter innan och hade svårigheter att få till hakan ordentligt. Efter bytet till denna hyvel är det inte ett problem längre och jag skär mig i mkt mindre utsträckning.

Köpte produkten
0 Gilla

Superbra rakhyvel!!

Köpte produkten
0 Gilla

Toppen. Bra vikt. Bra storlek. En del anser att den är kort i skaftet men själv tycker jag att det är perfekt. I mitt fall så är risken för ett hårdare grepp och därmed mer kraft i rakningen om handtaget är större.

Köpte produkten
0 Gilla

Den bästa tvåbladshyveln, den korta varianten. Jag har prövat en annan ställbar variant av Gents sortiment som dessutom är dyrare. Man kan själv finna ett optimalt läge som passar egen hud. Man skall veta att huden tar stryk om man tar bort för mycket av det naturliga hudfettet.

Köpte produkten
1 Gilla

Den här är den första säkerhetshyvel jag provat, så jag kan bara jämföra mot Gillette fembladshyvel som jag använde tidigare. Det jag kan säga är att jag är mycket nöjd med denna hyvel och kommer aldrig att använda Gillette igen.

Med rätt hyvel och rätt tillbehör har rakningen gått från att vara en pina till något behagligt.

Kan klart rekommendera den hyveln.

Köpte produkten
0 Gilla

Helt klart den bästa rakningen jag haft! Rakade med kniv tidigare men det här är så mycket bättre

Köpte produkten
0 Gilla

Stabil hyvel.

Köpte produkten
0 Gilla

Fantastisk hyvel som maken fick i present. Gilette släng dig i väggen!

Köpte produkten
0 Gilla

Mycket bra hyvel. På nivå 4 och 5 känns det lite som att raka sig med kniv.

Köpte produkten
0 Gilla

Det är den första ställbara hyvel jag testat, men jag är super nöjd!! Kanon bra!!

Köpte produkten
1 Gilla

min nya favorit

Köpte produkten
0 Gilla

Fantastiskt bra hyvel. Stor hjälp av att det går att justera vinkeln på bladet. Top notch!

Köpte produkten
0 Gilla

Ovan från början men efter ett antal rakningar så är den super

Köpte produkten
0 Gilla

Tar lite tid att lära sig. Ger en bra rakning.

Köpte produkten
0 Gilla

Bäst razor jag har haft i många år

Köpte produkten
0 Gilla

Bästa köpet hitills, lätt och raka sig med.

Köpte produkten
0 Gilla

Rekommenderas!

Köpte produkten
0 Gilla

Trevlig och bra hyvel, snygg, men det är min första så jag har inget att jämföra med. Prisvärd.

Köpte produkten
0 Gilla

Tät rakning, bra start på dagen

Köpte produkten
0 Gilla

En helt ny upplevelse av rakning. Tyngden känns proffisionell och går inte i jämförelse att likna det jag nu anser skit de giletterakhyvlar jag använt tidigare där nya blad kostar skjortan. Byt upp dig från pojkgrejer till man du också.

Köpte produkten
0 Gilla

Efter mycket letande på forum bestämde jag mig för att testa \"gammaldags\" rakning. Som för många andra har Gillette varit det som ska användas. Men nu har jag tagit klivet. Jag valde denna hyvel istället för 34C då jag tyckte kommentarerna var än bättre. Eftersom jag inte kunde jämföra ville jag gå på säkra kort. Vidare passar den i kombostället med borste vilket jag också köpte.
Vilka blad ska man ha? Jag köpte mix-paketet för att få egen erfarenhet. Jag börjar med att gå igenom alla olika blad på hyvelns inställning \"1\" för att få en bra jämförelse. Vidare köpte jag Trufitt & Hills Pre Shave Oil. Som någon annan kommenterat behöver den \"dra\" i ca 15 min för att ge effekt och det fungerar. För mig känns allt klockrent. Tips till er som vill få bra tips: Youtube/geofatboy och mantic59. De ger tips på hur man får bra lödder mm mm mm ...

0 Gilla

Inte alls så svår att använda som man kan ledas att tro av beskrivningen. Börja bara på \"lägsta\" nivån och skruva upp efterhand som du lär dig tekniken. Har använt min ett par veckor och kör nu på 5:an med Featherblad utan problem. Tänk på att triangeln och hacket ska vara på samma sida av hyveln för att skalan ska stämma!

Köpte produkten
0 Gilla

Haft denna produkt i cirka 2-3 månader och är mycket nöjd! Det tog ett tag innan man vante sig, och i början blev det lite skärskador här och där, men nu kör jag på 4:ans \"svårighetsgrad\" och det kommer mycket sällan blod. Enda nackdelen är väl plastknoppen där bak. Men trots detta ger jag denna hyvel högsta betyg. Värt att notera är att jag inte testat någon annan säkerhetshyvel.

Köpte produkten
0 Gilla

Grym hyvel, helt klart den bästa jag har testat. Köpte först en Merkur Futur 700 men behövde en till resa också och det blev denna. Nu ligger Futur 700 i necessären för alltid.

Köpte produkten
0 Gilla

Undrar verkligen hur en hel generation kunde bli blåst på den bästa rakningen, och gå på gilettes flerbladssystem. Vad finns mer att önska av rakning än detta. Underbar känsla och bra att den går att justera. Minus för plastknappen. Skönta att slippa tänka på att köpa dyra bald i fortsättningen. Lägger hellre en slant på exklusiva tvålar eller andra produkter.

Köpte produkten
0 Gilla

Har använt den här hyveln vid varje raktillfälle i snart två år och är den bästa hyvel som jag har haft. För att få ett riktigt bra resultat behöver man upp till nivå 4-5, vilket inte är något problem när vinkeln "sitter" i handen (börja på en betydligt lägre nivå).
En hyvel klarar sig dock inte ensam för ett bra resultat, den är beroende av förstklassiga rakblad, en bra preshave oil, en bra raktvål samt inte minst en riktigt bra rakborste.
När jag till slut för några år sen köpte en silvertailborste (från England) insåg man snart att man skulle köpt en sådan långt tidigare. Det blev helt enket enorm skillnad på skummet som den åstadkom.
Numera kan man köpa samtliga dessa varor hos Gents och man behöver inte leta utomlands längre.
Sammanfattninsvis en mycket bra hyvel med mycket låg skärningsrisk.
Det enda smolket i bägaren kan väl vara plastknappen för bladjusteringen, den borde varit av lettrad metall.

Köpte produkten
0 Gilla

Köpte denna hyvel för att se om dess fina egenskaper och betyg stämde och jag kan bara hålla med alla andra. Den här hyveln slår allt annat jag har provat tidigare. Så underbart lätt den rakar och inga skärsår över huvud taget. Den slår allt annat med hästlängder! =) Jag rekommenderar denna varmt!

Köpte produkten
0 Gilla

Efter två rakningar med denna och erforderliga produkter finns det inte en chans att man frivilligt rakar sig med plast igen!

0 Gilla

Med att endast jämföra med Gilettes hyvlar kan jag säga:
1. Gilettes hyvlar rakar bättre.
2. Det är en njutning att raka sig med det här underbart gedigna verktyget.
Den enda nackdelen (som inte egentligen påverkar) skulle vara det att botten som man skruvar på för att ställa in bladets vinkel är av plast.

Köpte produkten
0 Gilla

Perfekt!!!!!!

0 Gilla

Jag har svårt att tänka mig att det går att göra en rakhyvel bättre en denna. Har haft min i ca ett år vid det här laget och den slår alla andra hyvlar jag har provat (vilket är ganska många).

Köpte produkten
0 Gilla

Har haft min Progress i 10 dagar och kan bara konstatera att den är helt perfekt. Köpte de japanska bladen som verkar mycket bra. Har ännu inte hunnit testa Merkurs egna. Att den är svår att hålla i när den är blöt håller jag inte med om. En extremt nära rakning utan att skära sig. PERFEKT.

Köpte produkten
0 Gilla

Det finns några hyvlar som är snyggare än den här men ingen är lika bra. Det enda minus hos progress är att handtaget inte är lättrat och därmed är aningen svår att greppa när den blir lite blöt.

Mycket smidigare att komma åt med, t.ex. under näsan , än storebror futur och så slår den 34c och 38c på fingrarna i och med att den är ställbar.

Köpte produkten
0 Gilla

Testade denna med merkurbladen. Jag tycker den rakar mycket bra. Jag hade läst lite skräckpropaganda att det skulle vara lätt att skära sig med den här typen av hyvlar. Kan medela att jag inte har rakat mig med hyvel på flera år och jag lyckades inte skära mig så kritiken är helt klart överdriven. Stort plus för att den är lätt att rengöra jämfört med flerbladshyvlar.

Köpte produkten
0 Gilla

Fantastisk hyvel. Resultatet är slät som en barnrumpa med minsta inställningen.
Har rakat i 3 veckor nu med första bladet Merkur som följde med. Kommer att köpa två till till mina nessesärer.

Slår Merkur Vision med hästlängder, som jag aldrig fick bra rakning med. Efter 2-3 rakningar fick jag byta rakblad på Vision. Verkar som den mer skrapar än skär skäggstråna.

Progress däremot är en dröm att raka sig med.

Köpte produkten
0 Gilla

CRAP!!

Jag fick min första utbytt för att den var sned. Bladet hade olika stort "utstick" från den ena bladsidan till den andra, men även på samma bladsida sas.
Detta känns verkligen inte som kvalité och jag håller nog fast vid min 34C!
Nå´n som vill köpa min Progress för... 300:-??

Köpte produkten
0 Gilla

Nu kan det nog inte bli bättre!! Har använt en Merkur Futur i ett och ett halvt år, ett lyft jämfört med de tre- och fyrbladiga jättadyra alternativen. Men så fick jag syn på Progress - och var "tvungen" att testa! Och vilken hyvel!!! Liten o smidig, tätrakande utan nån större risk att skära sig...wow!!! Rekommenderar!!!!!

Köpte produkten
0 Gilla

Har en sen tidigare. Är enligt min mening den bästa ur Merkurs sortiment. Klassisk look väldigt, skön i handen,perfekt rakning. Kul att den letat sig in i Gents.se sortimentet. För ett rakdon blir sällan bättre än såhär.

0 Gilla

kjempe fornøyd

Köpte produkten
0 Gilla

Veldig bra barbering for en nybegynner med safetyrazor, fortsatt på nivå 1 etter 2 ukers bruk, men har god tro på økning etterhvert

Köpte produkten
0 Gilla

Kunne vært med en bruksanvisning siden høvelen skal justeres

Köpte produkten
0 Gilla

Feels very good in hand. Have used it for a week now and it\'s not very difficult, you just need to be careful.

Köpte produkten
0 Gilla

Dette er en fantastisk god høvel. Her får du full kontroll siden den er justerbar. Tyngde og balanse er på topp og understreker kvaliteten. Det er forståelig at dette anses for å være blant den aller beste høvelen i verden. Dette er min favoritt.

Köpte produkten
0 Gilla

En meget god høvel

Köpte produkten
0 Gilla

Mitt første møte med tradisjonell barbering. Har benyttet kniv i over ett år. Denne barberhøvelen var meget brukervennlig. Med mulighet for å justere hvor aggressiv den skal være er den perfekt.

Köpte produkten
0 Gilla

Ingenting å utsette på denne.

Köpte produkten
0 Gilla

Nå er det slutt på Gillette for godt. Skal ikke tilbake til slurvete teknikk og dyre blader.
Er du ny til single razor shaving, som jeg var, trengs det litt trening. Sjekk ut reviews på YouTube e.l. før du kjøper, i alle fall før du bruker produktet.

Köpte produkten
0 Gilla

Super skraber. Den ligger perfekt i hånden pga den tunge vægt og det korte håndtag.
Men den fås billigere andre steder!! ;-)
Mvh Lars

Köpte produkten
0 Gilla