Merkur 41C 1904 Open Comb Safety Razor
Merkur 41C 1904 Open Comb Safety Razor

Merkur 41C 1904 Open Comb säkerhetshyvel (Safety razor)

249 kr
Art. nr. 4614
Lagerstatus I lager
Varumärke Merkur

Säkerhetshyvel från tyska Merkur i modell 41C, även kallad 1904. Tillverkad i stål med handarbetad högglanspolerad kromfinish. Kraftig och pålitlig design gjord för att användas hela livet. Hyveln har vackert Art Deco-inspirerat mönster på handtaget.

Detta är en så kallad Open Comb-hyvel som passar bäst för grov skäggväxt. Det är dock inget för nybörjare, utan vi rekommenderar att du har erfarenhet av en vanlig säkerhetshyvel, som t ex 34C innan du ger dig in på rakning med denna hyvel.

Till denna hyvel ska du använda dubbelsidiga rakblad. Ett dubbelblad varar upp till tre gånger så länge som vanliga rakblad med 3-bladssystem.

Ett Merkur Super Platinium rakblad ingår vid köpet av hyveln.

För att sätta i blad skruvar du av huvudet så att det friläggs från handtaget och därefter separerar du ovan- och underdelen. Lägg sedan toppen ovanpå och skruva tillbaka huvudet på handtaget. Tänk på att det sitter ett vasst blad som sticker ut på båda sidor om huvudet när du skruvar tillbaka denna på skaftet.

OBS! Var noga med att inte vända huvudets underdel upp och ner när du tar isär hyveln och lägger på bladet, eftersom det då inte blir någon skäreffekt. De räfflade kanterna ska vara uppåt.

SPECIFIKATIONER:

Vikt: 65 gram

Längd: 84 mm

Bredd: 41 mm

Handtag diameter: 13 mm

Kunder har även köpt

Kundbetyg

4.2
16

Lämna omdöme

Vad tycker andra?

Gillar skarpt! En bra kombination mellan pris och kvalité.

Köpte produkten
0 Gilla

Riktigt trevlig liten rakhyvel som passar perfekt till finjusteringar och som rese rakhyvel. Mycket nöjd!

Köpte produkten
0 Gilla

Mycket bra och enkel rakhyvel. Min första hyvel med enkelblad och jag är grymt nöjd.

Köpte produkten
0 Gilla

Är jätte nöjd med Merkur 1904. Bra kvalitet och härligt stil. 1904 är agressiv men fy vad du kan raka dig nära med den..

Köpte produkten
0 Gilla

Fantastisk. Har använt 42c i många år som är samma hyvel men i \"closed-comb\" utförande. Att ha båda är suveränt då de har olika fördelar.

Köpte produkten
0 Gilla

Bra pris och vacker hyvel. Något lätt vikt jämfört med övriga Merkur

Köpte produkten
0 Gilla

Skruva av skaftet och sätt på det från Wellington Säkerhetshyvel i Hornimitation så får du den perfekta rakhyveln: bekväm att hålla i, tar bort det som ska bort, effektivt och utan större besvär, skärrisk: liten! Rekommenderas!!!

Köpte produkten
0 Gilla

Open comb är riktigt aggressiv. Föredrar \"vanlig\" hyvel. Lite trög när man ska gänga på och av huvudet för att byta blad.

Köpte produkten
0 Gilla

Skön hyvel bra grepp.

Köpte produkten
0 Gilla

Fräck liten estetiskt tilltalande billig hyvel som blivit något av en favorit pga sin storlek och att den är såpass lätthanterbar. Skövlar effektivt det som ska bort snabbt, utan att protestera. Lättsam att komma åt med lite här, och lite där...

Köpte produkten
0 Gilla

Jeg startet med Merkur 34C og ville nå forsøke en open comb. Jeg var litt bekymret for at man måtte være veldig forsiktig med en open comb, men der tok jeg feil. Den var lett å bruke, og første barbering gikk helt smertefritt. Da jeg som regel barberer meg annenhver dag har en closed comb tendens til å tette seg under bruk. Dette problemet hadde jeg ikke med 41C og dette er nå min nye hverdagshøvel.

Köpte produkten
0 Gilla

Veldig god og tett barbering.

Köpte produkten
0 Gilla

fantastisk god høvel.ikke veldig aggressiv,men barberer meget tett.

Köpte produkten
0 Gilla

En god høvel dette. Dette er min 3. høvel, og den gir meg deb glatteste barberingen hittil. Perfekt sammen med Derby blader

Köpte produkten
0 Gilla

Solid og god old-school høvel. Kjøpte den med kort håndtak, men synes det var i korteste laget. Ellers en veldig god høvel til en fornuftig pris.

Köpte produkten
0 Gilla

hmmm vet ikke helt hva jeg skal si men den var ikke så aggresiv som jeg trudde å håpet, men jeg fikk en god barbering så billig høvel ikke noe å lure på kjøp den!

Köpte produkten
0 Gilla