Merkur Slant Bar Double Edge Razor
Merkur Slant Bar Double Edge Razor

Merkur 37C Säkerhetshyvel Slant Bar (Kort)

389 kr
Art. nr. 1433
Lagerstatus I lager
Varumärke Merkur

Detta är en fantastisk säkerhetshyvel som genom sin unika konstruktion ger en extremt slät och friktionsfri rakning. Vi rekommenderar inte denna som en nybörjarhyvel, men den passar utmärkt som en andra hyvel för dig som rakat med Merkur en längre tid och nu vill höja ribban en aning både vad gäller kvalitet och teknik. 

Som bilden visar är skärytan vinklad i förhållande till hyveln, den ser helt enkelt sned ut. Genom denna konstruktion skivas skäggstråna istället för att huggas av. Jämför med hur du skivar exempelvis en morot. Då trycker du inte kniven rakt ned mot skärbrädan, vilket skulle ge hårt motstånd, istället skär du nedåt/framåt eller nedåt/bakåt. Denna hyvel ger dig samma effekt.

Hyvelns konstruktion minimerar alltså motståndet hos skäggstrån när de skärs av. Det gör denna rakhyvel till ett oslagbart alterntiv för mannen med den olyckliga kombinationen grovt skägg och känslig hud. Minimalt motstånd vid rakning ger minimalt slitage på huden.

Den vinklade rakhyveln (även kallad Slant Bar på andra språk) fungerar bäst med ett riktigt vasst rakblad. Vi rekommenderar Feather, det vassaste av dem alla.

Som nämnts ovan bör du inte införskaffa denna hyvel förrän du presterat konstant bra rakningar med din vanliga säkerhetshyvel under en längre period, dvs din teknik sitter i ryggraden. Du hanterar och använder hyveln EXAKT på samma sätt som du använder din vanliga Merkur hyvel (eller varje annan säkerhetshyvel också för den delen). Du håller den på samma sätt och drar den längs huden på samma sätt, med samma vinkel. 

Hemligheten med alla Merkurhyvlar är att inte lägga något tryck på hyveln, till skillnad mot hur du använder exempelvis en Gillettehyvel.

Vikt: 77 gram

Längd: 83 mm

Bredd: 41 mm

Handtag diameter: 14 mm

Kunder har även köpt

Kundbetyg

4.7
43

Lämna omdöme

Vad tycker andra?

Rakar riktigt bra/slätt. Kan nog bli min favorit. Jag älskar att köpa nya hyvlar och detta är min 3 :e Merkur.

Köpte produkten
0 Gilla

Hämtade ut min idag, 2018-12-28! Lätt den nya favoriten bland de knivar o säkerhetshyvlar jag har i min ägo! Love it!

Köpte produkten
0 Gilla

Renrakad i ett skär oavsett om du rakar dig varannan dag eller en gång i veckan, oslagbart bra! Med rätt blad (Merkur) irriteras inte huden, skonsam rakning.

Köpte produkten
0 Gilla

Otroligt effektiv, det känns som att den bara glider på huden, jag blev till och med rädd att den rakade ingenting men jag hade fel, Super snygg design och mycket lätt

Köpte produkten
0 Gilla

Mycket bra att få med på resa. Rakningen känns som en smekning.

Köpte produkten
0 Gilla

Kanon hyvel, kanske lite kort i skaftet mot vad jag är van vid.

Köpte produkten
0 Gilla

Jag har använt Merkur HD (34C) i 6 år och varit väldigt nöjd med den. Efter att ha fått en skada på min gamla rakhyvel var jag tvungen att köpa en ny och ville testa en slant bar. Det var väldigt stor skillnad mellan rakhyvlarna och det motståndet man är van vid att känna med en HD märks det ingenting av med 37 C. Ett tydligt steg upp i rakkvalitet och komfort!

Köpte produkten
2 Gilla

Bra och smidig hyve L som rakar riktigt nära.

Köpte produkten
0 Gilla

En kompakt rakhyvel kan kännas lite kort. Krom finishen är inte den allra bästa men helt ok. Rakhuvudet är inte lika brett som bladen varpå bladen sticker ut lite i sidled. Tyvärr medföljer inget enkelt förvaringsforfodral. Rakningen går enkelt även om det är första gången du använder denna typ av rakhyvel. Det vinklade bladet gör att det blir lite enklare, då du inte behöver vinkla själv. Känns alltid naturligare att ha hyveln vinkelrätt mot rakriktning.
De små kvalitets detaljerna drar ner betyget något på en annars utmärkt hyvel.

Köpte produkten
0 Gilla

Lätt och jobba med

Köpte produkten
0 Gilla

Vass

Köpte produkten
0 Gilla

Helt underbar. Om du har kombinationen grov skäggväxt och känslig hy så är en slant helt rätt verktyg. Var orolig för att den skulle vara för aggressiv, men den skär av skäggväxten så effektivt att den blir mildare mot huden.

Köpte produkten
0 Gilla

Köpte först Merkur 34C men tyckte att jag mötte ett stort motstånd mot skägget. Så jag provade denna och det är som natt och dag. Känner mycket mindre motstånd, detta minskar irriterad hud, skärsår och inåtväxande hårstrån. Vissa säger att den är aggressiv, kan inte alls hålla med. Tekniken är dock viktigare, tex vinkeln. För det priset kunde kromen varit bättre gjord. Hoppa över 34C och köp denna direkt!

Köpte produkten
0 Gilla

Något överreklamerad produkt. Den dubbla böjningen av rakbladet förstår jag inte riktigt vitsen med. Den sneda angreppsvinkeln på skäggstråna har man ju alltid fixat själv med att vrida hyveln lite. Hade förväntat mig en hyvel i rostfritt men jag fick tji. Hyveln ger ett lite billigt intryck med sitt förnicklade mässing. Jag hade velat ha ett lite längre handtag.

Köpte produkten
0 Gilla

Mycket bra. Gick från Bic engångsrakhyvlar till denna utan problem, fick snabbt en bättre och mer varsam rakning.

Köpte produkten
0 Gilla

Kanon jättebra, behagligare än Muhle R41,
nästan lika nära resultat.

Köpte produkten
0 Gilla

Mycket bra hyvel! Jag har använt Merkur 700 under ett par år och varit väldigt nöjd med den men denna tar rakningen till nästa nivå

Köpte produkten
0 Gilla

enkel gedigen hyvel

Köpte produkten
0 Gilla

Bästa hyveln! Den skär duktigt! Vassa blad blir vassare i Slant Bar

Köpte produkten
0 Gilla

Den bästa jag har testat!!!
Tycker inte att det är en jättesvår hyvel!

Köpte produkten
0 Gilla

Min första safety razor. Grymt bra. Aldrig mer en \"vanlig\" flerbladshyvel. Är man försiktig och använder bra tvål eller gel så finns det inget att oroa sig för om du är nybörjare.

Köpte produkten
0 Gilla

Min första DE-hyvel. Har använt den dagligen i några veckor och den har funkat perfekt från början. Det kanske blev enklare i och med att jag rigoröst kört med ansiktstvätt och rakolja innan det varmvispade löddret åkte på?

Att \"höra\" skägget skäras av samtidigt som hyveln glider fram är en ren njutning. Favvobladet är definitivt Feather.

Köpte produkten
0 Gilla

Tycker verkligen att det känns att hyveln skär av skäggstråna på ett elegantare sätt.

Köpte produkten
0 Gilla

Är ny på modellen och inte vant mig helt ännu.

Köpte produkten
0 Gilla

Superbra hyvel! Behöver absolut inte oroa sig över att det ska vara avancerat på något sätt. Kan du raka dig med kniv, så kan du använda Slant Bar i sömnen. Väldigt enkelt och efter 2-3 \"passes\" så är du len som en barnrumpa!

Köpte produkten
0 Gilla

Den absolut bästa jag provat, fungerar strålande

Köpte produkten
1 Gilla

Wow, den bästa hyvel jag haft!

Köpte produkten
0 Gilla

Perfekt!

Köpte produkten
0 Gilla

Mycket bra och prisvärd rakhyvel. Personligen saknar jag tyngden som Merkur Vision 2000 har. Den rakhyveln började dock att krångla efter ett antal år.

Köpte produkten
0 Gilla

Haft denna Merkur 37c (Slantbar) i några veckor nu. Vid första rakningen blev det mycket blod! Vid andra mindre blod, och vid tredje inget blod alls. Om det beror på teknik eller att huden anpassar sig vet jag inte. Men jag kan säga att rakningen blir riktigt nära. Har vissa partier där min Merkur progress inte gör helt rent, men Slantbaren fixar det! Kör med feather blad. Min hals har aldrig varit så mjuk som den är nu. Detta kommer bli min \"go to\" hyvel. Mycket nöjd!

Mycket nöjd med rakegenskaperna, och kvalitén på hyveln är outstanding.

0 Gilla

Innan jag skaffade mig denna underbara rakhyvel hade jag bara använt mig av Gillette Mach 3 respektive Fusion. Jag hade gjort en egen undersökning på olika forum för att ta reda på vad som ansågs om denna hyvel innan jag beslutade mig för att beställa en själv. De flesta hade entydiga åsikter om denna hyvel; det var ingen hyvel för nybörjare.

Detta fick mig att tveka om den verkligen var för mig, jag som aldrig brukat något annat rakdon än Gillettes massproducerade serier. Men å andra sidan utstrålade den tysk kvalitet, var estetiskt snygg och relativt billig samt att den utlovades vara skonsam och väl lämpad för känslig hy, så jag slog till.

När den första rakningen med denna nya hyvel nalkades försedde jag den med medföljande Merkur-blad och började försiktigt att nöta in det rätta handlaget för en hyvel som denna. Det blev ett litet skärsår under första rakningen, men ack vilket gott resultat i övrigt!

Nu har jag hunnit att använda hyveln under tolv rakningar utan ytterligare blodspillan och även gott över till Feather-blad. Något som förhöjer det goda resultatet än mer!

Jag påstår att om man har respekt för hyveln och tar det försiktigt med den i början är det inga problem att börja resan på Safety Razor Road med en Merkur Slant Bar som den (enventuellt enda) nödvändiga följeslagaren.

0 Gilla

Har testat ett antal Safety Razors... å denna ersätter jag aldrig!

Köpte produkten
0 Gilla

Hade en Merkus progress men denna var mot förmodan ännu bättre! Fick lite irriterad hy av progress, men med denna blev allt perfekt! Håller med "KD" till 100%!

Köpte produkten
0 Gilla

Denna rakhyvel är den bästa jag provat Använd Featherblad och låt hyvelns egenvikt göra jobbet.
Det blir perfekt på 2 drag utan att irritera huden.

Köpte produkten
0 Gilla

Har tre Merkurhyvlar, detta är den senaste, billigaste...och i särklass bästa!! Full kontroll, nära rakning, går inte att skära sig!

Köpte produkten
0 Gilla

Hade tidigare Merkur 34C, men denna är en klass för sig. Mycket skonsammare mot huden. Rekommenderas starkt! Dock inte till nybörjare.

0 Gilla

Hade tidigare en Futur som var fantastisk men den här är underbar. Får bättre resultat men framförallt är det så mycket skönare att raka sig. Det går mycket lättare och bladet skär sig verkligen fram.

Köpte produkten
0 Gilla

En veldig god høvel. Den skjærende utformingen får til og med mindre skarpe blader til å virke OK.

Köpte produkten
0 Gilla

Jeg elsker den. Den beskytter hodet, gir en fin og behagelige følelse også gir en fin matt look

Köpte produkten
0 Gilla

Merkur 37C slant… jeg har kjøpt denne høvelen fordi jeg har kraftig og stiv skjegg vekst så Merkur 37C egner seg til denne oppgaven, den kjærer gjennom uten stopp, ved hjelp at sin metall tyngde. Bare at jeg må passe på å ha en ny barbering blad i som for eksempel (Derby eller Astra) og ikke bruke samme bladet mer en 2 ganger. Gi effektiv og nydelig barbert ansikt. Jeg vil anbefale den høvelen til de som har kommet seg godt videre i våt barberings verden.

Köpte produkten
0 Gilla

Very efficient razor. Comes in handy when I need a quick, close shave.

Köpte produkten
0 Gilla

closest shave i ever had

Köpte produkten
0 Gilla

Fin tyngde og mekanikk.

Köpte produkten
0 Gilla