Merkur 33C Double Edge Razor (Safety razor)

Merkur 33C säkerhetshyvel (Safety razor)

329 kr
Art. nr. 5504
Lagerstatus I lager
Varumärke Merkur

Säkerhetshyvel av typen ”three-piece” från tyska Merkur i en modell som är en något lättare variant av 34C och med smalare handtag. Tillverkad i stål med handarbetad högglanspolerad kromfinish. Kraftig och pålitlig design av samma kvalitet som när Emil Hermes registrerade sitt varumärke Merkur år 1896 och som är byggd för att hålla hela livet. Perfekt för dig som vill ta steget från moderna flerbladshyvlar och raka dig på klassiskt vis. Resultatet blir en exceptionellt effektiv och hudnära men ändå skonsam rakning med mindre risk för irritation och rakfinnar.

Till denna hyvel ska du använda dubbelsidiga rakblad. Ett dubbelblad varar upp till tre gånger så länge som vanliga rakblad med flerbladssystem som Mach3. Har du grov skäggväxt rekommenderas Derby eller Rijk, eller japanska Feather som är vassast. Ju vassare blad, ju lättare ska du vara på handen.

Ett Merkur Super Platinum rakblad ingår vid köpet av hyveln.

Specifikationer: 

Vikt: 56 g
Längd: 8,3 cm
Bredd: 4,1 cm
Handtag diameter: 1,1 cm

Så här använder du produkten: 

För att sätta i blad skruvar du av huvudet så att det friläggs från handtaget och därefter separerar du ovan- och underdelen. Tänk på att placera underdelen med samma sida upp som den sitter i hyveln och lägg på dubbelbladet. Lägg sedan toppen ovanpå och skruva tillbaka huvudet på handtaget.

Innan du rakar dig med en hyvel, se till att huden är fuktad och att porerna öppnat sig, förslagsvis genom att du först tar en dusch. Använd gärna en pre-shave och applicera därefter ett bra lödder från en rakkräm eller en raktvål som du jobbar upp med varmt vatten.

Sträck ut huden med din fria hand så att huden är slät och luta sedan hyveln med en vinkel på cirka 30 grader mot din hud. Tryck inte utan låt istället huvudets tyngd och de vassa bladen göra jobbet när du för den över huden. Avsluta efteråt med en härlig after shave alternativt återfukta med en after shave balm.

Skulle olyckan vara framme och ett smärre blodbad ett faktum? Oroa dig inte, med ett alunstift löser du problemet på ett par sekunder. Fukta toppen av stiftet, för försiktigt över såret och du slipper gå runt med pappersbitar i ansiktet! 

Kunder har även köpt

Kundbetyg

3.5
2

Lämna omdöme

Vad tycker andra?

Smidig, hög kvalitetskänsla, förlåtande och ändå tillräckligt aggressiv. 3-delad konstruktion kräver dock att man tar tag i själva huvudet och då lätt vidrör rakbladet. 2-delat är smidigare som i modell 34C. 33C har för mig aningen för smalt och för kort handtag.

Köpte produkten
0 Gilla

Lite för smalt skaft, annars bra

Köpte produkten
0 Gilla

Produkten är ännu inte kommenterad.