Merkur 25C Open Comb Safety Razor Long Handle

Merkur 25C Open Comb Säkerhetshyvel (Safety Razor) Långt handtag

309 kr
Art. nr. 4759
Lagerstatus I lager
Varumärke Merkur

Säkerhetshyvel från tyska Merkur i modell 25C. Tillverkad i stål med handarbetad högglanspolerad kromfinish. Kraftig och pålitlig design gjord för att användas hela livet.

Detta är en så kallad Open Comb-hyvel som passar bäst för grov skäggväxt. Denna hyvel är lättare att använda är Merkur 41C och rekommenderas därför till dig som vill börja använda en Open Comb-hyvel.

Detta är i princip samma hyvel som 15C, fast med längre handtag.

Till denna hyvel ska du använda dubbelsidiga rakblad. Ett dubbelblad varar upp till tre gånger så länge som vanliga rakblad med 3-bladssystem.

Ett Merkur Super Platinium rakblad ingår vid köpet av hyveln.

För att sätta i blad skruvar du av huvudet så att det friläggs från handtaget och därefter separerar du ovan- och underdelen. Lägg sedan toppen ovanpå och skruva tillbaka huvudet på handtaget. Tänk på att det sitter ett vasst blad som sticker ut på båda sidor om huvudet när du skruvar tillbaka denna på skaftet.

OBS! Var noga med att inte vända huvudets underdel upp och ner när du tar isär hyveln och lägger på bladet, eftersom det då inte blir någon skäreffekt. De räfflade kanterna ska vara uppåt.

SPECIFIKATIONER: 

Vikt: 57 gram 

Total längd: 105 mm

Längd handtag: 85 mm

Bredd: 41 mm

Handtag diameter: 13 mm

Kunder har även köpt

Kundbetyg

4.4
14

Lämna omdöme

Vad tycker andra?

En ganska medel/mild hyvel. Trodde den skulle vara lite aggressivare

Köpte produkten
0 Gilla

Sitter som gjuten i handen.

Köpte produkten
0 Gilla

Trevlig hyvel Har samma utan open comb också men föredrar denna.

Köpte produkten
0 Gilla

Tjejer kan använda denna också för benen :)

Köpte produkten
0 Gilla

Tar bra på hårda skäggstrån.

Köpte produkten
0 Gilla

Bra hyvel rakar tätt, känns lite lätt gämfört med mina andra

Köpte produkten
0 Gilla

Riktigt bra 2-i-1-rakhyvel som jag nu använt i drygt en månad (med Feather-blad) utan problem! För att byta rakblad, skall man hålla i hyvelhuvudet och skruva loss hela handtaget - man skall alltså inte skruva i nedre delen av handtaget som visas på instruktionsvideon här på Gents. Den metoden ser ut att gälla vanliga säkerhetshyvlar. Efter några rakningar, när man vant sig, går det bra att lägga lite tryck under rakning utan risk för skärsår. Det lite längre handtaget ger ett bra grepp som gör hyveln lätt att styra utan att göra den klumpig.

2-i-1-hyvel?
Har även använt denna som provisorisk frisörkniv för finputsning/-justering av frisyren och det går bra så länge man tar sin tid och ser till att skära i etapper.
Detta användningssätt är möjligt tack vare att den är av Open Comb-typ.

Köpte produkten
0 Gilla

Min första säkerhetshyvel och måste säga att jag är mycket nöjd. Fick ett riktigt bra resultat redan på första rakningen, mycket bättre än jag nånsin fått med nån annan hyvel eller apparat. Mycket skonsam mot huden, förut fick jag alltid massa rakfinnar och utslag men med den här märks det inte äns på huden att jag rakat mig!

Köpte produkten
0 Gilla

Mycket nöjd med produkten!, lätt att använda efter lite träning med rätt vinkel

Köpte produkten
0 Gilla

Gavs borst som present. Uppskattades mycket.

Köpte produkten
0 Gilla

En säkerhetshyvel i budgetklassen. Handtaget är ihåligt och hyveln känns lättare än de dyrare modeller jag ägt. Själva skruven för hyvelsfästet känns smal - ingen hyvel man vill kyla ned och sedan tappa i market, med andra ord, då skruven säkerligen kommer gå av. Trots detta - samt det låga priset - känns den kanonbra att raka sig med. Det längre handtaget är mycket uppskattat. Med ett mindre pack blad och denna hyvel kan en fattig student klara sig genom en hel utbildning utan att någonsin behöva fundera över att köpa svindyra rakhuvuden till plastiga Gilettehyvlar.

Köpte produkten
0 Gilla

Riktigt skön tyngd och snygg är den med!

Köpte produkten
0 Gilla

Gedigen konstruktion, skön tyngd och det längre handtaget ger mig bättre greppyta.

Köpte produkten
0 Gilla

Veldig behagelig

Köpte produkten
0 Gilla