Merkur 23C Säkerhetshyvel (Safety Razor)
Merkur 23C Säkerhetshyvel (Safety Razor)
Merkur 23C Säkerhetshyvel (Safety Razor)

Merkur 23C Säkerhetshyvel (Safety Razor)

349 kr
Art. nr. 6117
Lagerstatus I lager
Varumärke Merkur

Söker du en säkerhetshyvel med ett ordentligt långt handtag för det ultimata greppet om du exempelvis har större händer, så är tyska Merkurs modell 23C av typen ”three-piece” hyveln för dig! Kraftig och pålitlig design av samma kvalitet som när Emil Hermes registrerade sitt varumärke Merkur år 1896 och som är byggd för att hålla hela livet. Perfekt för dig som vill ta steget från moderna flerbladshyvlar och raka dig på klassiskt vis. Resultatet blir en exceptionellt effektiv och hudnära men ändå skonsam rakning med mindre risk för irritation och rakfinnar.

Till denna hyvel ska du använda dubbelsidiga rakblad. Ett dubbelblad varar upp till tre gånger så länge som vanliga rakblad med flerbladssystem som Mach3. Har du grov skäggväxt rekommenderas Derby eller Rijk, eller japanska Feather som är vassast. Ju vassare blad, ju lättare ska du vara på handen.

Specifikationer:

  • Vikt: 58 g
  • Längd: 10,5 cm
  • Bredd: 4,1 cm
  • Handtag diameter: 1,1 cm

Så här använder du produkten: 

För att sätta i blad skruvar du av huvudet så att det friläggs från handtaget och därefter separerar du ovan- och underdelen. Tänk på att placera underdelen med samma sida upp som den sitter i hyveln och lägg på dubbelbladet. Lägg sedan toppen ovanpå och skruva tillbaka huvudet på handtaget.

Innan du rakar dig med en hyvel, se till att huden är fuktad och att porerna öppnat sig, förslagsvis genom att du först tar en dusch. Använd gärna en pre-shave och applicera därefter ett bra lödder från en rakkräm eller en raktvål som du jobbar upp med varmt vatten.

Sträck ut huden med din fria hand så att huden är slät och luta sedan hyveln med en vinkel på cirka 30 grader mot din hud. Tryck inte utan låt istället huvudets tyngd och de vassa bladen göra jobbet när du för den över huden. Avsluta efteråt med en härlig after shave alternativt återfukta med en after shave balm.

Skulle olyckan vara framme och ett smärre blodbad ett faktum? Oroa dig inte, med ett alunstift löser du problemet på ett par sekunder. Fukta toppen av stiftet, för försiktigt över såret och du slipper gå runt med pappersbitar i ansiktet! 

Kunder har även köpt

Kundbetyg

4.5
12

Lämna omdöme

Vad tycker andra?

Gillar denna bättre än flerbladssystem. Slipper inväxta hårstrån.

Köpte produkten
0 Gilla

Vikten och längden passar mig väldigt bra. Den är av gedigen kvalitet. Jag önskar att greppet vore något bättre med tanke på att skaftet är räfflat.

Köpte produkten
0 Gilla

Den var inte så bra som jag hade hoppats. Den var kinkig beträffande vilket blad jag använde. Det kan vara så att jag är van vid en mer aggressiv hyvel.

Köpte produkten
0 Gilla

Jag har använt denna hyvel i runt femton år och den är som ny! Helt i metall, gedigen och lagom tung. Det lite längre skaftet gör den bekväm i handen. Det finns inget som kan slitas eller gå sönder vid normal användning, så det är verkligen en rakhyvel som kan hålla hela livet och gå i arv.

0 Gilla

Jag har nu haft min första rakning med denna hyvel. Inga skärsår. Känns bra i handen med lagom långt skaft och med behaglig tyngd. Känns gedigen.

Köpte produkten
0 Gilla

härligt tysk kvalitetskänsla. ligger bra i handen med fin tyngd

Köpte produkten
0 Gilla

Passar bra i min hand

Köpte produkten
0 Gilla

Jättenöjd. Enkel och smidig. Känns len mot huden.

Köpte produkten
0 Gilla

Helt OK

Köpte produkten
0 Gilla

En väldigt mild rakhyvel, med lagom lång skaft. Pojken har denna nu och tycker också bra om den. Det är mycket möjligt att jag köper en ny till mig själv så småningom.

Köpte produkten
0 Gilla

Toppenhyvel till ett rimligt pris

Köpte produkten
0 Gilla

Kjempe fornøyd. Første safety razoren jeg har kjøpt og den passer perfekt for legger og armhuler!

Köpte produkten
0 Gilla