Sambandet mellan kroppshår och ålder är dessvärre äldre än Pythagoras sats. I takt med att hårväxten minskar på huvudet ökar den på resten av kroppen.

Ögonbryn 

Vi kan väl alla vara överens om att vildvuxna ögonbryn som bildat en bro över näsroten inte är ett klädsamt attribut. Den goda nyheten är att det kan åtgärdas snabbt och nästan smärtfritt (nåja...).
Plocka fram en pincett. Grip tag om hårstrået ganska nära huden, och ryck snabbt och bestämt ut strået i hårväxtens riktning. Försök att få ett avstånd mellan ögonbrynen stort som en tumbredd. Du kan göra likadant med alltför yviga hårstrån i själva ögonbrynet, antingen de växer uppåt i pannan eller neråt mot ögat. Tänk bara på att inte plocka för mycket, målet är inte att få din flickväns välsvarvade ögonbryn. Du ska bara trimma lite.
Var beredd på lite rodnad kring det plockade området. Den brukar försvinna efter ca 10 minuter.

 Näs- och öronhår

Näshåret tillhör de saker du absolut inte vill visa! Och tänk på att en kortare person som står nära dig har full insyn bland dessa.
Näshår trimmas bäst med en elektrisk näshårstrimmer, men har du ingen sådan går det lika bra med en liten och fin sax, helst trubbig.
Gör så här: tryck nästippen uppåt så att du kommer åt ordentligt. Klipp inte bort allt hår i näsan, det behövs för att fånga upp partiklar och föroreningar när du andas in. Det räcker med ett par millimeter in i näsborrarna.
Ryck aldrig ut näshåren. Det kan ge upphov till infektioner i hårsäckarna.
Samma sak gäller öronhåren. Trimma! Det är inte fräscht med stora buketter av spretande hår i öronen.

 Rygghår

Ryggen bör vara hårfri - och det finns miljoner kvinnor som stödjer den åsikten! Emellertid kan det vara en aning besvärligt att utföra denna förbättring själv. Vårt råd är att beställa tid hos en salong för vaxning. Men vi ska inte ljuga - vaxning gör ont. Fördelen är att vaxning är en synnerligen effektiv metod som lämnar en len och hårlös hud efter sig.
Salonger som utför vaxning hittar du i telefonkatalogens gula sidor under "hudvård". Det brukar räcka med en behandling varannan månad för att resultatet ska hålla i sig.