Giesen & Forsthoff Open Razor Black Plastic Handle

Giesen & Forsthoff Cut Throat Rakkniv med skaft i svart plast

999 kr
Art. nr. 4341
Lagerstatus I lager

Rakkniv från tyska Giesen & Forsthoff med 5/8 tum blad av kolstål och handtag av svart cellidur (mycket hård plast).

Namnet Blue Steel som står på asken går tillbaka till 30-talet och har alltid använts för denna modell av rakkniv (No. 150) – ett halvoxiderat blad i kombination med ett svart skaft i plast. Detta är en av Giesen Forsthoffs äldsta rakknivsmodeller.

Rakkniven är ”shave ready” när den levereras, du behöver alltså inte strigla bladet innan du använder kniven för första gången. Att kniven är tillverkad i kolstål innebär att det är enklare för dig att få upp en skarp skärpa vid strigling/slipning än om bladet vore tillverkat i rostfritt stål. Du får helt enkelt en vassare egg. Det innebär också att du måste vara noga med att torka av bladet efter användning och förvara kniven torrt, annars kan det uppkomma små fläckar av rost på bladet.

Skålslipad/hollow

Giesen & Forstoff har tillverkat rakknivar i över 100 år. År 1923 flyttade Paul Giesen och Eugen Forsthoff tillverkningen till Baumstrasse i hjärtat av Soligens ståldistrikt. Här residerar man än idag. Och med 100-års erfarenhet innanför västen i kombination med tysk kvalitet och tyskt stål vågar vi påstå att Giesen & Forsthoff är en av Europas främsta tillverkare av rakknivar.

Kunder har även köpt

Kundbetyg

4.4
5

Lämna omdöme

Vad tycker andra?

Mycket prisvärd kniv rakar mjukt och bra

Köpte produkten
0 Gilla

Gillar den starkt. Skarp som fan, snygg och väldigt prisvärd med rabatten jag fick också

Köpte produkten
0 Gilla

Mycket smidig och lättslipad. Kommer köpa fler kolstålsknivar

Köpte produkten
0 Gilla

Hmm, funderar på om min inte var såpass vass som den kanske var tankt att den skulle vara. Gents hävdar att den är det men fortfarande osäker. Känns som om den river av håret ungefär, har ju kört med kniv i ett halvår nu så tekniken bör det inte vara fel på.

Köpte produkten
0 Gilla

Riktigt bra nybörjar kniv. Har använt shivett innan och detta va en första riktiga kniv för en rimlig penning.

Köpte produkten
0 Gilla

Produkten är ännu inte kommenterad.