DUKE-RAZOR-I-S

Benjamin Barber Duke Säkerhetshyvel Ivory

595 kr
Art. nr. 3306
Lagerstatus I lager

Typ: Säkerhetshyvlar

Editors note: En säkerhetshyvel av typen ”three-piece closed comb” från brittiska kvalitetsmärket Benjamin Barber i krom och med handtag i vit resinplast. En prisvärdig men ändå snygg hyvel i stilren, klassisk badrumsdesign för dig som vill köra den traditionella stilen och ta steget vidare från de moderna flerbladshyvlarna för att uppnå en mer hudnära rakupplevelse.

Till denna hyvel använder du klassiska dubbelsidiga rakblad. Inga rakblad följer med vid köpet av hyveln.

Specifikationer: 
Längd, skaft: 9 cm
Total längd: 11,5 cm
Bredd: 4,2 cm

Så här använder du produkten:

För att sätta i blad skruvar du av huvudet så att det friläggs från handtaget och därefter separerar du ovan- och underdelen. Lägg sedan toppen ovanpå och skruva tillbaka huvudet på handtaget. Tänk på att det sitter ett vasst blad som sticker ut på båda sidor om huvudet när du skruvar tillbaka denna på skaftet.

OBS! Var noga med att inte vända huvudets underdel upp och ner när du tar isär hyveln och lägger på bladet, eftersom det då inte blir någon skäreffekt. De räfflade kanterna ska vara uppåt.

Innan du rakar dig med en hyvel, se till att huden är fuktad och att porerna öppnat sig, förslagsvis genom att du först tar en dusch. Använd gärna en pre-shave och applicera därefter ett bra lödder från en rakkräm eller en raktvål som du jobbar upp med varmt vatten.

Sträck ut huden med din fria hand så att huden är slät och luta sedan hyveln med en vinkel på cirka 30 grader mot din hud. Tryck inte utan låt istället huvudets tyngd och de vassa bladen göra jobbet när du för den över huden. Avsluta efteråt med en härlig after shave alternativt återfukta med en after shave balm.

Skulle olyckan vara framme och ett smärre blodbad ett faktum? Oroa dig inte, med ett alunstift löser du problemet på ett par sekunder. Fukta toppen av stiftet, för försiktigt över såret och du slipper gå runt med pappersbitar i ansiktet!

Kunder har även köpt

Kundbetyg

4.7
3

Lämna omdöme

Vad tycker andra?

När jag köpte denna så var jag helt nybörjare vad gäller våtrakning. Denna plus vassa featherblad gjorde att jag hade svårt att komma in i rakningen. Nu 1,5 år senare när jag testat lite andra hyvlar kan jag återgå till denna och säga att den är bra.

Men jag skulle inte rekommendera den som nybörjarhyvel då jag upplever den ganska så aggressiv. Den kan även upplevas som lite hal och svår att hålla i.

Överlag en bra hyvel. Men inte min favorit i samlingen.

Köpte produkten
1 Gilla

Har inte haft någon annan. Svårt att jämföra. Men om man jämför den med en mach 3 så.. perfekt.

Köpte produkten
0 Gilla

Lätt att använda,snygg design Och bra pris. Rekommenderas

Köpte produkten
0 Gilla

Produkten är ännu inte kommenterad.